Dom Kawy Caffè del mattino

Dostępność: dużo
Przewidywany termin wysyłki do: 3 dni roboczych
Cena: 22,74 zł 22.74
Cena za 1 kilogram od: 69,99 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

O kawie

 KUP SWOJĄ KAWĘ W JESZCZE LEPSZEJ CENIE!

TWÓJ ZESTAW KAW ŚWIATA 6 x 250 G.

Kawa Koffeehause Caffè del mattino

Opis kawy

Dla Państwa wybraliśmy mieszankę kaw, która skomponowaliśmy z wyselekcjonowanych odmian kaw z Brazylii Peru, Gwatemala. Proporcje 25% Arabika i 75% Robusta.

"Del mattino" z języka włoskiego oznacza"gwiazda poranna". Kawa to mocny start. Moc azjatyckiej robusty, dzięki dużej zawartości kofeiny daje nam szanse do odpowiedniego rozpoczęcia dnia pełnego codziennych wyzwań. Nasza propozycja to odpowiednio dobrane proporcje arabiki z Brazylii i Peru z domieszką gwatemalskiej robusty. Kompozycja, jest głównie dla osób, które nie wyobrażają sobie codzienności bez małej,mocnej czarnej. Serdecznie polecamy.

 

W skrócie o kawie 

  • Blend 
  • Kraje: Brazylia, Peru, Gwatemala
  • Proporcje: 25% Arabika i 75% Robusta
  • Kawa najlepsza na: Rano
  • Nuty smakowe: orzech, cytrusy
  • Kwasowość: niska
  • Kofeina: dużo

Sposób przygotowania kawy:

Kawa ziarnista idealnie nadaje się do ekspresów ciśnieniowych. Przed przygotowaniem kawę należy zmielić. Mocna kawa; wsypujemy  8 małych łyżeczek (ok.9 g.) mielonej kawy na kubek 180 ml. Zwykła kawa to 6 małych  łyżeczek (ok. 7g.) mielonej kawy na kubek 180 ml. Zalewamy gorącą wodą. Kawę parzymy 4 minuty. Kawę ziarnistą najlepiej mielić tuż przed parzeniem. Kawę (ziarnistą,mieloną) należy przechowywać w szczelnym pojemniku. Kawa świeżo palona to kawa od 1 do 14 dni od daty palenia. Sprawdzaj datę palenia na opakowaniu. 

 

Podobne kawy

Opinie o kawie (1)

17 lipca 2015

Mieszanka jak dla mnie za mocna , mocno skofeinizowana, chyba najmocniejsza w waszym sklepie z kawą, ale nie powiem na jesienne poranki taki shot to świetna sprawa. Stawia na nogi już sam zapach z ekspresu ciśnieniowego. Aromat niezbyt intensywny ale kopniak jak grom z jasnego nieba.

  • PALENIE

    JASNE

    Zachowuje dużo unikatowych smaków kawy, wynikających z miejsca pochodzenia. Kawa ma więcej kwasowości, nut cytrusowych, najwięcej kofeiny. Poziom wypalenia kawy najczęściej wybierany przy parzeniu metodami alternatywnymi. Zwykle jasny cynamonowy kolor. Brak olejków na zewnątrz ziarna kawy.

  • PALENIE

    ŚREDNIE

    Zachowuje część smaków miejsca pochodzenia kawy. Palenie średnie wyrównuje kwasowość kawy i body ( ciężkość smaku). Średnia zawartość kofeiny. Palenie najczęściej wybierane do parzenia kawy w ekspresach. Zwykle najlepszy wybór na pierwszy kontakt z kawą. Brak olejków na zewnątrz ziarna

  • PALENIE

    CIEMNE

    Kolor ziaren kawy przypomina kolor ciemnej czekolady. Zwykle dominuje smak kakao, goryczka i orzechy. Minimalna kwasowość. W niewielkim stopniu wyczuwalne są unikatowe smaki kawy nadawane przez miejsce pochodzenia ziarna. Najmniej kofeiny z wszystkich paleń. Ziarna mogą być pokryte naturalnymi olejkami - połyskliwe. 

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl