

Kategorie
Palarnia kawy
Jakie opakowanie kawy?
W ziarnach czy mielona?
Zamawiam subskrypcję tej kawy
Kawa palona
Gatunek kawy
Kategoria kawy
Pochodzenie
Poziom kofeiny
Kwasowość
Punktacja kawy
Wiodąca nuta smakowa
Metoda obróbki
Wiodąca odmiana
Położenie plantacji
Kraj
Ile razy wysłać kawę?
Dostawa
Cena
W sklepie z kawą SwiezoWypalana.pl dostępne są kawy świata wypalane w Rzemieślniczej Palarni kawy Sochaccy
Z którego kraju jest najlepsza kawa?
Najkrótszą odpowiedzią na takie pytanie jest stwierdzenie, że to kwestia smaku. Nie ma złej i dobrej odpowiedzi. Trzeba próbować, bazując na swoim doświadczeniu lub osób, które wydają się mieć podobny gust. Nie zawsze warto kierować się zwłaszcza na początku, gustem osób zawodowo żyjących z kawy; wypalili hektolitry kawy z wszystkich zakamarków świata. Kawa którą się wypija zmienia smak, rozwija oczekiwania; zwykle osoba z dużym kawowym „przebiegiem”, od kawy oczekuje czegoś innego niż początkujący „kawopijca”. Z tego powodu w sklepie z kawą, palarni kawy Sochaccy znajdziecie Państwo szeroki wybór różnych kaw, różnych paleń; tak żebyście Państwo sami mogli wybrać swoją najlepszą kawę, a później następna i następną.
Jaką kawę wybrać i w jakiej kolejności?
Przy odpowiedzi na takie pytanie staramy się odwzorować drogi kawowej podróży jaką pokonują klienci sklepu z kawą SwiezoWypalana.pl
Pierwszy kontakt z przygodą jaką jest jednorodna kawa świeżo palona z lokalnej rzemieślniczej palarni kawy, powinien zacząć się od kawy z Brazylii; kawy nie kwaskowe, łagodnej z dominującymi nutami orzechów, czekolady. Optymalnym wyborem na poznanie nowej kawy zawsze jest kawa w paleniu średnim.
Kolejnym krokiem mogą być kawy z innych krajów Ameryki Południowej, takie jak kawa z Peru czy Kolumbii.
Następnym miejscem pochodzenia, które polecamy klientom sklepu z kawą to Afryka. Kawa z Afryki to kawa z miejsca narodzin kawy. To tutaj znajdziecie Państwo bardziej wyrafinowane i pełne niuansów kawy z Etiopii, Keni, Kamerunu czy Rwandy. Kawy Etiopii to świetny materiał na pierwsze przygody z jasnym paleniem i alternatywnym metodami przygotowania kawy, jak drip czy chemex.
Ktoś kto rozsmakował się w Afryce w zasadzie wie już bardzo wiele o kawie ale jednak nie wszystko. Pozostaje jeszcze nie odkryta kawa Azji; zarazem doskonale łagodne kawy monsunowe z Indii, jak też pikantne kawy z Indonezji.
Ostatnim etapem podróży powinna być kawa z Ameryki Środkowej, kawa z wiecznie zamglonych zboczy wulkanów, klasyczna wysokogórska arabica o doskonałym bukiecie, pełnym niuansów i smaku słodkawych cytrusów.
Zapraszamy do zabawy z kawą świeżo paloną prosto z palarni kawy, dostępną tylko w sklepie z kawą SwiezoWypalana.pl – kawy palimy dopiero po zamówieniu i wysyłamy do 24 godzin od wypalenia.











































































































