Najlepsze kawy świata wypalane na zamówienie.

Kategorie blog

Archiwum

nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29

Chmura tagów

Zielona kawa

0

 

 

 

 

 

Czym jest zielona kawa?

Zielona kawa to dojrzałe ziarna kawowca, które nie zostały poddane żadnym zabiegom termicznym, w tym wypaleniu. Zielona kawa zawiera mnóstwo cennych składników, które podczas wypalenia ulegają zniszczeniu, dlatego zwykłe espresso nigdy nie da takich samych efektów jak regularne picie zielonej kawy. Najsmaczniejsza zielona kawa to Arabica, jednak najwięcej kwasu chlorogenowego zawiera Robusta. Kwas chlorogenowy jest silnym przeciwutleniaczem, zapobiega wchłanianiu się dużej ilości cukrów przez przewód pokarmowy, co zmusza organizm do poszukiwania energii w swoich zasobach, czyli w tkance tłuszczowej. Kwas chlorogenowy to także silny przeciwutleniacz, który niszczy wolne rodniki. Działa on przeciwbakteryjnie, grzybobójczo oraz przeciwwirusowo, ale co najważniejsze, reguluje gospodarkę węglowodanów w organizmie człowieka, a to właśnie ich nadmierna ilość odpowiedzialna jest za powstawanie tkanki tłuszczowej. W ten sposób, bez wytężonego wysiłku, można sukcesywnie gubić kilogramy. Zielona kawa ma także zdolności poprawy metabolizmu, oczyszczania z tłuszczu wątroby.

Zielona kawa na krzaku

Zielona kawa ma duży potencjał w leczeniu otyłości i pozytywnie wpływa na ciśnienie krwi oraz wchłanianie cukrów, co udowodnili w swoich badaniach naukowcy z Uniwersytetu w Scranton (Pensylwania, USA). Zmielone ziarna zielonej kawy to produkt w 100% naturalny bez dodatkowych substancji, wypełniaczy, które znajdują się w różnorodnych tabletkach. Zmielone ziarna kawy to najbardziej naturalny sposób na odchudzanie.

Zielona kawa została zbadana już ponad 30 lat temu, teraz na nowo odkryta przez Dr. Oza. Ponowne wyciągnięcie na światło dzienne unikalnych właściwości kawy spowodowało istną gorączkę na punkcie zielonej kawy. Właściwości regenerujące wątrobę, odtruwające i przeciwrakowe zdominowały wizerunek surowej kawy. To nie znaczy, że kawa wypalana nie posiada tych wszystkich właściwości, posiada, ale w mniejszym natężeniu. W wyniku wypalania powstaje cafestrol, czyli substancja zbliżona właściwościami do opiatów, co może powodować wrażenie uzależnienia co jednak nie jest prawdziwe.

Zielona kawa posiada bardzo dużo przeciwutleniaczy w skoncentrowanej formie, znacząco więcej niż kawa palona. A biorąc pod uwagę takie czynniki jak stres, narażenie chemiczne, braki i / lub niezgodności diety, prowadzące do zwiększenia stresu oksydacyjnego w organizmie, (co jest przyczyną przedwczesnego starzenia się skóry, uszkodzenia komórek, a nawet zwiększania ryzyka nowotworów) wzrost poziomu przeciwutleniaczy w naszej diecie ma ogromne znaczenie.

Należy pamiętać, że zielona kawa naprawdę nie jest, czymś "nowym". Uważa, się, że uprawa ziaren kawy pochodzi z obszaru Arabii Saudyjskiej nad Morzem Czerwonym ponad 900 lat temu, w pierwszym okresie po odkryciu kawy, parzono ją tak samo jak herbatę.

Jakie  są przewidywane korzyści zdrowotne wynikające przyjmowania zielonej kawy? Obecnie wiemy, że picie zielonej kawy wiąże się z utratą masy ciała, wstępnie ustalono także, że posiada korzystne właściwości modulujące ciśnienie krwi.

 

Kawa zielona pomaga obniżać ciśnienie krwi.

Więcej światła na wiedzę o wpływie zielonej kawy na ciśnienie tętnicze, rzucają badania opublikowane w czasopiśmie ”Hypertension” w roku 2005. W trakcie badań ochotnikom płci męskiej, o łagodnym nadciśnieniu tętniczym, podawano zróżnicowane dawki zielonej kawy. W wyniku takiej kuracji pojawił się efekt znaczącej redukcji, zależnej od dawki, skurczowego i rozkurczowego ciśnienia krwi. Badani otrzymali albo 46 mg, 93 mg lub 185 mg raz dziennie przez 28 dni.

 

Kawa zielona zmniejsza nadwagę.

W najczęściej cytowanych badaniach na temat zielonej kawy, dr Joe Vinson z University of Scranton prowadził losowe, podwójnie ślepe i kontrolowane przez podawanie placebo badanie krzyżowe, który potwierdziły, że picie zielonej kawy zmniejsza nadwagę. Pacjenci otrzymywali wysoką dawkę zielonej kawy, niższą dawkę lub placebo przez sześć tygodni, a następnie przez dwa tygodnie okresu wymywania w celu zmniejszenia wpływu czynników poprzedzających leczenie. Pomiary pierwotne dotyczyły masa ciała, wskaźnik masy ciała, i procentu tkanki tłuszczowej, również mierzono ciśnienie krwi i tętno. Wynikiem było istotne zmniejszenie masy ciała obserwowanego ” ( -8,04 ± 2,31 kg ), wskaźnik masy ciała ( -2,92 ± 0,85 kg / m ( 2 ) ) , i procent tkanki tłuszczowej ( -4,44 % ± 2,00% ), oraz niewielki spadek częstości akcji serca ( -2,56 ± 2,85 uderzeń na minutę )”. Nie było żadnych istotnych zmian w diecie w czasie trwania badania. Wskaźnik masy ciała dla sześciu osób przeniesiono z nadwagi do normalnego zakresu wagi. W badaniu stwierdzono: „ Wyniki są zgodne z badaniami z udziałem ludzi i zwierząt oraz metaanalizy skuteczności kawy zielonej w odchudzaniu. Wyniki sugerują, że zielona kawa może być skutecznym nutraceutycną w zmniejszaniu wagi w nadwadze dorosłych będąc zarazem niedrogim sposobem zapobiegania otyłości u osób dorosłych”.

 

Dr Vinson uważa, że zielona kawa ma wyjątkowe wysokie stężenie kwasu chlorogenowy w stosunku do wypalonej. Kwas może być odpowiedzialny za niektóre z jej obserwowanych odchudzających efektów. Kwas chlorogenowy znany jest ze zwiększenia wchłaniania glukozy, co kompensuje u niektórych oporność na insulinę i cukier we krwi w wysokościach związanych z cukrzycą typu 2. Rzeczywiście, jest udowodnionym w literaturze klinicznej łączenie kwasu chlorogenowego z dobrze znanymi właściwościami przeciwcukrzycowymi kawy.

 

Sugerując się powyższymi badaniami oraz doświadczeniem zdecydowaliśmy się pójść krok dalej i mając na uwadze różnice parametrów odmian kawy ze względu na ich pochodzenie, stworzyliśmy wspólnie z zewnętrznym laboratorium mieszanki kaw zielonych dedykowanych do określonych celów. W ten sposób powstała nasza pierwsza mieszanka kaw zielonych Green Coffee Slim 100% Zachęceni  wynikami i opiniami klientów, stworzyliśmy analogiczną mieszankę, ale w kierunku poprawy tkanki skórnej, włosów i paznokci, czyli Green Coffee Beauty 100%.

                                     GCS                               

Najistotniejsze cechy naszych mieszanek kaw:

  • Potwierdzona praktyką skuteczność w realizowaniu celów.
  • 100% bezpieczeństwa; żadnej chemii, żadnych konserwantów.
  • Najlepszy możliwy smak, pozwalający realizować zadanie.
  • Żadnych ekstraktów 100% naturalnej kawy.
  • Brak efektów ubocznych przy regularnym długoterminowym spożywaniu 3-4 filiżanek mieszanki.
  • Ogranicza apetyt.

Wystarczy dodać do filiżanki porannej kawy, kolejną filiżankę z naszą mieszanką i już można się cieszyć pierwszym krokiem do odchudzania i/lub poprawy swoje skóry, włosów i paznokci.

 

Jak zaparzać naszą kawę?

Najpopularniejszą metodą i zarazem najwygodniejszą są kawiarki, dzięki którym uzyskujemy klasyczny pełny smak odmian kawy. Można również metodą w Polsce określaną, jako "turecka", czyli odstawiamy czajnik z gotującą się wodą na 2-3 minuty, tak żeby jej temperatura spadła do poziomu około 95 stopni Celsjusza, następnie zalewamy zmieloną kawę w porcji 5-9 gram ( jedna łyżeczka do herbaty).

 

Jak pić zielona kawę?

Kawę zielona można pić w takich samych ilościach, w jakich dotychczas piliśmy kawę wypalaną. Zawiera ona tyle samo kofeiny, co jej siostra wypalana. Ogólnie ma smak zbliżony do herbat zielonych, jest gorzkawa. Zawiera znacząco mniej związków smakowych niż kawa wypalana ( kawa wypalana 700 związków smakowych, kawa zielona 24 związków smakowych). Polecamy do smakowania z dodatkiem świeżego soku z cytryny. Smakosze polecają picie 2-3 filiżanek w ciągu dnia, najlepiej przed posiłkami. W naszym sklepie oferujemy szeroką możliwość wyboru pomiędzy kawami zielonymi z różnych rejonów świata.

  

Komentarze do wpisu (0)

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Click Shop | Hosting home.pl