SZYBKA KAWKA; zamówienia złożone do 13 wypalimy i wyślemy tego samego dnia   Tania kawkaTANIA KAWKA; Kawy z rabatem 30%

wybór rodzaju palenia kawy kawy wypalane w dniu wysyłkiprzyspieszamy

733634761 (pn-czw; 9-16)

 sklep kawa zamówieniekontakt

kawa świeżo palona GRATIS  dostawa gratis wypalamy w dniu wysyłki

Kawa Świeżo Palona Nicaragua La Bastilla San Pedro Speciality

Cena: 33,29 zł 33.29
ilość szt.
dodaj do przechowalni

O kawie

Nikaragua La Bastilla, San Pedro, Yellow Honey- kawa świeżo palona, sklep z kawą palarni kawy SwiezoWypalana.pl


kawa świeżo palona Nikaragua Arabica
kawa Ameryka Środkowa Ameryka Śrd.
NIkaragua Maragogype Nikaragua
świeżo palona kawa Jinotega
plantacja kawy La Bastilla San Pedro
kawa świeżo palona Yellow Honey
świeżo palona kawa arabica H3
świeża kawa 2018-2019
sklep kawa cukier trzcinowy, miód, morele
palarnia kawy 1,350 do 1,400 m n.p.m.
bogactwo kaw Kolumbia kawa świeżo palona
kawa speciality 85,75 pkt

Poznajcie Państwo: kawa Nikaragua - La Bastilla San Pedro

Nikaragua to jeden z mniejszych krajów Ameryki Środkowej, odpowiadający zarazem za 1,4 % światowej wirtualna wycieczka po plantacji w Nikaragui; La Bastillaprodukcji kawy. Jednak jeżeli mierzyć pozycję kraju w kategorii kawy speciality, to bez wątpienia można przyznać, że nikaraguańska kawa to prawdziwe światowe mocarstwo kawy. Rolnicy z Nikargui do perfekcji wykorzystali zalety swojego kraju; z jednej strony wysokie wulkaniczne góry z drugiej położenie pomiędzy dwoma oceanami. Niewielkie gospodarstwa kawowe od samego początku konsekwentnie poprawiały jakość kawy, wysokie położenie plantacji już od samego początku dawało Nikaraguańczykom duże możliwości. Kawa arabica uprawiana na ponad 1 000 metrów n. p. m. to doskonały materiał na kawy speciality.

Jednak kawa która mamy Państwu przyjemność przedstawić to nie jest tylko kawa z Nikaragui, jakkolwiek

Plantacja posiada kilka pól uprawnych położonych na wysokościach od 1,350 do 1,400 metrów n.p.m.; kawa którą Państwu tutaj przedstawiamy pochodzi z San Pedro, na plantacji rośnie odmiana kawy 100% arabica H3. Kawa po zebraniu z krzaków była przetwarzana metodą yellow honey; czyli miodowania. Nazwa metody wzięła się od żółtawego koloru zielonej kawy a przede wszystkim od wydatnej słodyczy kawy jaką zapewnia taka właśnie metoda przetwarzania. Warto dodać, że tylko niewielka część zebranej kawy jest w taki sposób obrabiana, w tym wypadku jest to również kawa z kategorii Micro Lot, czyli kawa z najlepszej części plantacji. Kawa posiada certyfikat RFA (Rainforest Alliance).

W kawie natkniemy się na nuty smakowe cukru trzcinowego, miodu i moreli. Kawa doskonale sprawdza się w godzinach popołudniowych do espresso jak też tradycyjnej kawiarki.

 

Opis kawy

Kawa palona Do 24 h przed wysyłką
Gatunek kawy 100% arabica
Kategoria kawy kawa speciality
Pochodzenie microlot
Poziom kofeiny wysoki
Kwasowość średnia
Punktacja kawy 86-90
Wiodąca nuta smakowa miód
Metoda obróbki washed
Wiodąca odmiana Varius Arabica
Położenie plantacji od 1 000 do 1 500 m n.p.m.
Kontynent Ameryka Środkowa
Kraj NIkaragua
Abonament na kawę Nie
Ile razy wysłać kawę? dowolny
Dostawa ostatnia dostawa

Podobne kawy

Opinie o kawie (2)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie prowadzimy moderacji opini. Opinie pochodza tylko od zalogowanych i zarejestrowanych klientów, którzy zakupili opiniowany produkt.

7 sierpnia 2020

kawa Lekka - Łagodna ( jasno palona, parzona w dripie ). Dobra na słoneczne popołudnie.

18 grudnia 2020

Nie wiem skad sie wzielo przekonanie, ze najlepsze kawy na poczatek odkrywania kaw speciality to te brazylijskie. Mi najbardziej odpowiadaja te z Nicaragui. Bardzo zbalansowany smak, przyjemnie slodki. Jeden z moich czestszych wyborow rano.

 
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl