Zamów kawę do 13:00

Wypalimy i wyślemy w dniu zamówienia (dt. dni roboczych)

Błyskawiczna Dostawa Gratis

Dla Zamówień od 99 zł Kurier/Paczkomat (PL)

Palarnia kawy od 2014 roku

Internetowy sklep z kawą wypalaną na zamówienie

3 Poziomy palenia kawy

Wypalamy zamówioną kawę tak jak lubisz

Kolumbia Daily | Kawa Ziarnista | Świeżo Palona Arabica

22,76 zł
28,45 zł
Zniżka 20%
Brutto
Wysyłka od 5 czerwca 2024 roku
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0.00
Najniższa przecena w ciągu ostatnich 30 dni: 24.49
Wysyłka od 5 czerwca 2024 roku
  WYSYŁKA OD 5 VI 2024 ROK
    RABAT PRZEDSPRZEDAŻ

❓ PRZEDSPRZEDAŻ JAK DZIAŁA ❓

Poznaj różnorodność smaków kawy Kolumbia Daily, której wyjątkowy charakter wynika z połączenia delikatności i rozbudowanych aromatów, będących efektem specyficznych warunków klimatycznych południowo-zachodniej Kolumbii. Starannie selekcjonowane i ręcznie zbierane ziarna arabica Castillo z regionu Kordyliery Środkowej zapewniają niezrównane wrażenia smakowe. Nie zwlekaj, przekonaj się sam, jak niezwykła może być Twoja codzienna poranna kawa!

Więcej o kawie w Opis Kawy


Sugerowany poziom palenia kawy do wybranej metody przygotowania kawy

FrenchPress
Chemex Drip
Ekspres przelewowy
Kawiarka
Aeropress
Ekspres ciśnieniowy
Tygielek

|Wybierz żądane opakowanie, poziom palenia i mielenia, wówczas zostanie wyświetlona ostateczna cena. Cena wyjściowa to cena za 75 g. kawy ziarnistej palonej na średnio|

  • Nowy
    Kolumbia Daily Rzemieślnicza Kawa Ziarnista Świeżo Palona Arabica
    Kolumbia Daily | Kawa Ziarnista | Świeżo Palona Arabica
    Kolumbia Daily | Kawa Ziarnista | Świeżo Palona Arabica
    keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
    Opakowanie :
    Poziom mielenia :
    Poziom palenia :
    Ilość :
    50 Sztuk

    poziom mielenia kawy

    Gatunek kawy
    Arabica
    Kontynent pochodzenia kawy
    Ameryka Płd.
    Kraj pochodzenia kawy
    Kolumbia
    Metoda przetwarzania kawy
    Washed
    Wiodąca odmiana kawy
    Castillo
    Zbiory kawy
    2023/2024
    Wiodące nuty smakowe
    jagody leśne
    Wysokość położenia plantacji
    4) od 1 500-2 000 m.n.p.m.
    Kategoria kawy
    Regionalna
    Poziom kofeiny
    Niski
    Kwasowość
    Niska
    Punktacja kawy
    84,50

    Kolumbia Daily Rzemieślnicza Kawa Ziarnista Świeżo Palona Arabica

    Kolumbia Daily Rzemieślnicza Kawa Ziarnista Świeżo Palona Arabica

    Kolumbijska kawa, znana na całym świecie ze swej wybitnej jakości i łagodności, zawdzięcza swój różnorodny profil smakowy unikalnemu klimatowi oraz technikom uprawy, charakterystycznym dla tego regionu. Jej kluczowe zalety to umiarkowana kwasowość i bogate nuty smakowe. Warto podkreślić, że Kolumbia to wiodący globalny producent łagodnej kawy arabica, z ziarnami starannie selekcjonowanymi i ręcznie zbieranymi, co zapewnia wybór tylko najdojrzalszych owoców kawowca.

    Różnorodność mikroklimatów na kolumbijskich plantacjach, często umiejscowionych wysoko w górach przy samym morzu, sprzyja powolnemu dojrzewaniu ziaren. To z kolei owocuje głębokim i złożonym profilem smakowym, oferującym bogactwo łagodnych nut smakowych.

    Kawa Kolumbia Daily z Rzemieślniczej Palarni Kawy Sochaccy, pochodząca z południowo-zachodniej Kolumbii z regionu Kordyliery Środkowej, jest doskonałym dodatkiem do codziennych poranków. Plantacje zlokalizowane są u podnóża czynnego wulkanu Puracé, gdzie dominującą odmianą uprawianą jest arabica Castillo na niewielkich gospodarstwach rolnych. Owoce kawy są przetwarzane metodą washed, co dodatkowo podkreśla ich czystość i świeżość.

    Dzięki unikalnym cechom, kawa arabica Kolumbia Dailym speciality, zwłaszcza świeżo palona i mielona tuż przed zaparzeniem, oferuje bogactwo smaków, w tym winne nuty jagód, słodkie toffi oraz cytrusy. Doskonale sprawdza się zarówno w ekspresie ciśnieniowym do espresso, jak i w jasnych paleniach dla metod przelewowych, dostarczając niezapomnianych doznań smakowych. Jako autentyczny i etycznie pozyskany produkt, w rozsądnym stosunku jakości do ceny, Kolumbia Daily łączy w sobie smak oraz wsparcie dla zrównoważonej produkcji i lokalnych społeczności.

    Sochaccy
    50 Przedmioty

    Opis

    Gatunek kawy
    Arabica
    Kontynent pochodzenia kawy
    Ameryka Płd.
    Kraj pochodzenia kawy
    Kolumbia
    Metoda przetwarzania kawy
    Washed
    Wiodąca odmiana kawy
    Castillo
    Zbiory kawy
    2023/2024
    Wiodące nuty smakowe
    jagody leśne
    Wysokość położenia plantacji
    4) od 1 500-2 000 m.n.p.m.
    Kawa
    kawa świeżo palona (1-2 dni przed wysyłką)
    Kategoria kawy
    Regionalna
    Poziom kofeiny
    Niski
    Kwasowość
    Niska
    Punktacja kawy
    84,50
    Data palenia na opakowaniu.
    jest
    Kawa wysyłana z
    palarni kawy

    Specyficzne kody

    ean13
    5903480000018

    Recenzje produktów / Pytania i odpowiedzi

    Średnia ocena

    0.0
    0 Recenzja
    Świetny 0
    Dobry 0
    Średni 0
    Słaby 0
    Nie dla mnie 0

    • Recenzje (0)
    • Pytania i Odpowiedzi (0)
    @COMMENT_AVATAR@

    @CUSTOMER_NAME@

    @AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
    @VERIFY_PURCHASE@
    (@COMMENT_GRADE@)
    @COMMENT_DATE@
    @COMMENT_NO_APPROVE@

    @COMMENT_TITLE@

    @COMMENT_COMMENT@

    @COMMENT_IMAGES@
    @COMMENT_VIDEOS@
    Czy to jest pomocne? @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENTS_NB@ Napisz komentarz

    @COMMENT_TITLE@

    @CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
    @COMMENT_DATE@
    @COMMENT_NO_APPROVE@

    @COMMENT_COMMENT@

    Odpowiedzi @ANSWERS_NB@ Lubię @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ Nielubiany @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Uwagi @COMMENTS_NB@
    Napisz odpowiedź Dodaj komentarz
    @COMMENT_AVATAR@

    @CUSTOMER_NAME@

    @AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
    @VERIFY_PURCHASE@
    @COMMENT_DATE@
    @COMMENT_NO_APPROVE@

    @COMMENT_COMMENT@

    @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@ Odpowiedź
    @TOTAL_USEFULNESS@
    @COMMENT_COMMENT@

    @CUSTOMER_NAME@

    @AUTHOR_PROFILE@
    @COMMENT_DATE@
    @COMMENT_NO_APPROVE@
    Dodaj komentarz @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ @REPLIES_NB@
    @COMMENT_AVATAR@

    @CUSTOMER_NAME@

    @AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
    @VERIFY_PURCHASE@
    @COMMENT_DATE@
    @COMMENT_NO_APPROVE@

    @COMMENT_COMMENT@

    @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Odpowiedź

    @COMMENT_COMMENT@

    @CUSTOMER_NAME@

    @AUTHOR_PROFILE@
    @COMMENT_DATE@
    @COMMENT_NO_APPROVE@
    @COMMENT_USEFUL_ADVICES@ @COMMENT_NOT_USEFUL_ADVICES@ Odpowiedź

    Zobacz także

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

    FAQ's często zadawane pytania

    • Co to jest kawa świeżo palona?

      Za kawę świeżo paloną uznaje się kiedy upłynęło minimum 24 godziny od daty wypalenia ale nie więcej niż 14 dni. Kawa po wypaleniu potrzebuje 24 godzin na odpoczynek-odgazowanie, po upływie 14 dni od daty palenia dochodzi do utraty blisko 20% intensywności aromatu jak i smaku. 

    • Jakie palenie kawy wybrać?

      Jeżeli przygotowujesz kawę metodami alternatywnymi (AeroPress, Drip, dripper, V60, Chemex...) koniecznie spróbuj kawy w paleniu jasnym.

      Jeżeli przygotowujesz kawę w ekspresie ciśnieniowym, przelewowym czy kawiarce, spróbuj kawy w paleniu średnim; jest najbardziej uniwersalnym wypalenie kawy; najczęściej wybieranym.

      Jeżeli przygotowujesz kawę w tygielku, spróbuj palenia ciemnego.

      Kawa wypalona na jasno zawiera więcej kofeiny niż kawa palona na średnio czy ciemno. Zwykle są bardziej wyczuwalne nuty cytrusów, kwiatów.

      Jeżeli dopiero zaczynasz swoją przygodę z kawami świeżo palonymi lub z tą konkretną kawą najlepiej pierwszy raz wypróbuj ją w paleniu średnim. Palenie średnie jest najbardziej zbalansowanym paleniem pomiędzy kwasowością cytrusów a wyrazistą czekoladą, kakao.

      Palenie ciemne, często kojarzone z paleniem włoskim, to eksponowanie w kawie nut kakao, ciemnej czekolady; mniej wyczuwalne są nuty owocowe, kwiatów. Kawa palona na ciemno zawiera najmniej kofeiny z wszystkich 3 paleń.

    • Co to jest jasne palenie kawy?

      Jasne palenie kawy (Cynamon, New England, Light Roast, Light City, Half City) to proces palenia ziaren kawy, który prowadzi do uzyskania lekkiego koloru i delikatnego smaku. Podczas jasnego palenia, ziarna są poddawane krótkiemu procesowi palenia (około 5-7 minut) przy stosunkowo niskiej temperaturze. Podczas tego procesu, cukry zawarte w ziarnach kawy zaczynają karmelizować się, ale nie tak intensywnie jak w przypadku ciemnego palenia.

      Kawa z jasnego palenia ma wyraźną kwasowość i delikatne, owocowe i kwiatowe aromaty. Kawa z jasnego palenia jest często preferowana przez miłośników kawy, którzy cenią sobie subtelne, kompleksowe smaki i aromaty.

      Takie kawy są szczególnie popularne w krajach skandynawskich, gdzie jasno palona kawa jest traktowana jak produkt luksusowy i pite jest w mniejszych ilościach, ale w lepszej jakości. Jednakże, ze względu na kwaśny smak i delikatność, kawa z jasnego palenia nie jest lubiana przez wszystkich miłośników kawy. Kawa jasno palona jest popularna wśród miłośników alternatywnego sposobu przygotowywania kawy.

    • Co to jest średnie palenie kawy?

      Średnie palenie kawy (American, City Roast Medium, Regular Roast, City Roast, Breakfast Roast)to proces palenia ziaren kawy, który znajduje się pomiędzy jasnym a ciemnym paleniem. W trakcie średniego palenia, ziarna są palone przez około 10-15 minut przy umiarkowanej temperaturze. Podczas tego procesu, cukry zawarte w ziarnach kawy zaczynają karmelizować się, co nadaje kawie słodkawy smak, a kwasowość ziaren jest delikatnie zredukowana. Ziarna zyskują bardziej złożone aromaty, w tym nuty orzechowe, kwiatowe i owocowe.

      Średnie palenie kawy jest to najczęściej preferowane wypalenie kawy przez miłośników kawy, ponieważ zachowuje ono subtelne smaki ziaren, jednocześnie dodając nieco słodyczy i pełności smaku. Kawa ze średniego palenia jest również popularna w wielu kawiarniach i restauracjach, ponieważ ma zrównoważony smak i aromat, który jest lubiany przez szerokie grono konsumentów.

    • Co to jest ciemne palenia kawy?

      Ciemne palenie (Full City Roast, Vienna, Full-City Roast, After Dinner Roast) kawy to proces palenia ziaren kawy, który prowadzi do uzyskania bardzo ciemnego koloru i intensywnego smaku. Ziarna kawy są palone przez dłuższy czas i przy wyższej temperaturze niż w przypadku jasnego lub średniego palenia.

      Podczas ciemnego palenia kawy, cukry zawarte w ziarnach kawy ulegają karmelizacji, a kwasowość ziaren jest niemal całkowicie usunięta. W rezultacie, kawa z ciemnego palenia ma intensywny, gorzki smak z nutami czekolady, karmelu i orzechów.

      Ciemne palenie kawy jest popularne w niektórych regionach, takich jak Włochy, gdzie espresso z ciemnego palenia jest często preferowana. Jednakże, ze względu na intensywny smak i brak subtelnych smaków, nie jest to preferowany sposób palenia kawy przez niektórych miłośników kawy.

    • Nuty smakowe co to jest?

      To naturalny smak kawy, otrzymany wyłącznie za pomocą wypalania kawy bez żadnych sztucznych dodatków czy konserwantów. Bogactwo kawy właśnie polega na różnorodności smaków kawy pochodzącej z różnych regionów świata.

    • Ile kawy kupić w sklepie palarni kawy?

      Ilość kawy, którą należy kupić w palarni kawy, zależy od indywidualnych preferencji i potrzeb.

      Jeśli pijesz kawę codziennie i lubisz świeżo paloną kawę, to warto kupić na zapas wystarczającą ilość na 2 tygodnie. Zaleca się, aby kupować wystarczającą ilość, aby uniknąć utraty świeżości.

      Jednym ze sposobów na określenie odpowiedniej ilości kawy do zakupu jest obliczenie średniej ilości spożywanej kawy na dzień lub na tydzień. Na podstawie tej informacji można określić, ile kawy ziarnistej należy kupić w palarni, aby mieć zapas na odpowiedni okres czasu.

      Jeżeli do przygotowania kawy używasz ekspresu ciśnieniowego z młynkiem, warto kupić takie opakowanie kawy (75g.,250g.,500g.,1000g.) żeby w całości przesypać kawę do pojemnika na ziarno.

      Warto również wziąć pod uwagę swoje preferencje smakowe i wybierać kawę, która najlepiej odpowiada Twoim upodobaniom. Sklep Sochaccy.Co oferuje do zakupu próbki kaw 75g, co pozwala na wypróbowanie różnych smaków i wybór ulubionego rodzaju.

      Ostatecznie, ilość kawy, którą należy kupić w palarni, zależy od indywidualnych preferencji i potrzeb, ale warto kupić wystarczającą ilość, aby uniknąć ciągłego chodzenia do sklepu po świeżą kawę.

    • Czy kupię u was kawę rozpuszczalną?

      Nie. Nie mamy takich kaw w ofercie. Jesteśmy palarnią kawy, zajmujemy się tylko naturalną kawą, przetwarzając ją jedynie w formie wypalania i ewentualnie mielenia.

    • Czy oferujecie kawy smakowe?

      Nie w naszej ofercie nie ma kaw smakowych.

    • Czy kawa jest napojem wegetariańskim?

      Czarną kawą otrzymuje się poprzez zalanie zmielonych ziaren kawowca, tak więc kawa jest w 100% wege.

    • Czy znajdę u Was kawę instant?

      Nie, nie mamy w ofercie kawy instant. Jesteśmy palarnią kawy, zajmujemy się tylko naturalną kawą, przetwarzając ją jedynie w formie wypalania i ewentualnie mielenia.

    • W jakim paleniu kawy jest najwięcej kofeiny?

      Ilość kofeiny w kawie zależy nie tylko od metody palenia, ale również od rodzaju kawy oraz sposobu jej przygotowania. Jednak ogólnie uważa się, że kawa palona jasno, zawiera nieco więcej kofeiny niż ciemno palona.

      Jasno palona kawa zachowuje większość naturalnych smaków i aromatów ziaren kawy, ale ma większą ilość olejków i związków fenolowych, które są usuwane podczas dalszego palenia. Dlatego też w jasno palonej kawie kofeina pozostaje w większej ilości.

    • Jaką kawę kupić lepiej ziarnistą czy mieloną?

      Decyzja między kawą ziarnistą a mieloną zależy od kilku czynników. Po pierwsze, kawa ziarnista zwykle ma dłuższą trwałość niż kawa mielona, ponieważ ziarna kawy zachowują świeżość i aromat dłużej. Dlatego, jeśli chcesz cieszyć się najświeższą kawą, najlepiej kupić kawę ziarnistą i zmielić ją tuż przed parzeniem. Po drugie, kawa mielona jest bardziej wygodna i szybsza w przygotowaniu, ponieważ nie wymaga mielenia przed parzeniem. Dlatego, jeśli nie masz czasu na mielenie kawy przed każdym parzeniem, kawa mielona może być bardziej odpowiednia dla Ciebie. Po trzecie, kawa ziarnista oferuje większą kontrolę nad procesem parzenia kawy i pozwala dostosować grubość mielenia do preferencji smakowych. W przypadku kawy mielonej, jej grubość mielenia została już ustalona, co może wpłynąć na smak kawy. Podsumowując, decyzja między kawą ziarnistą a mieloną zależy od Twoich indywidualnych preferencji i potrzeb. Jeśli zależy Ci na świeżości i kontroli nad procesem parzenia kawy, lepiej wybrać kawę ziarnistą i zmielić ją tuż przed parzeniem. Jeśli jednak szukasz wygody i szybkości, kawa mielona może być bardziej odpowiednia dla Ciebie.

    • Dlaczego nie mogę się zalogować?

      W związku ze zmianą platformy z dniem 28 czerwca 2023 roku zostały trwale usunięte wszystkie konta i związane z nimi informacje na SwiezoWypalana.pl do dnia 28 czerwca 2023.

      Zapraszamy do założenia konta na nowej platformie SwiezoWypalana.pl.

      Dlaczego Warto?

      • cała szczegółowa historia zakupów kawy w jednym miejscu,
      • dokumenty finansowe w jednym miejscu(faktury, paragony, proformy),
      • wszystkie Twoje wpisy, opinie, komentarze umieszczone na stronach kaw czy na stronach blogu będą dostępne dla Ciebie w jednym miejscu,
      • łatwość w weryfikowaniu jaki jest status zamówionej kawy,
      • czekasz na powrót której z kaw - pełne zarządzanie alertami z poziomu knota

      Nowa SwiezoWypalana.pl to:

      • łatwości nawigacji i intuicyjny interfejs użytkownika, łatwo znaleźć to, czego się szuka, więcej wydajnych filtrów itp.
      • wysoka wydajności i szybkości ładowania strony,
      • przejrzysty, nowoczesny, minimalistyczny projekt,
      • odnowiony blog; łatwość w komentowaniu, ocenianiu,
      • nowoczesna i bezpieczna technologia,

      Bez zmian pozostaje:

      • adres sklepu,
      • jakość i wybór kawy,
      • firma; SwiezoWypalana-Kamila Sochacka,
      • szybka wysyłka świeżo palonej kawy,
      • ceny kawy,
      • minimalny próg dla darmowej dostawy,

      Przepraszam za powstałe utrudnienia.