Aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę, ta strona używa plików cookie. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na używanie przez nas plików cookie. Opublikowaliśmy nową politykę plików cookie, z którą należy się zapoznać, aby dowiedzieć się więcej o używanych przez nas plikach cookie. Zobacz politykę plików cookie.
Zamów kawę do 13

Wypalimy i wyślemy w dniu zamówienia (dt. dni roboczych)

Błyskawiczna Dostawa Gratis

0 zł dla każdego zamówienia od 99 zł Kurier/Paczkomat (PL)

Palarnia kawy od 2014 roku

Internetowy sklep z kawą wypalaną na zamówienie

3 Poziomy palenia kawy

Wypalamy zamówioną kawę tak jak lubisz

Peru Cenfrocafe Cajamarca | Kawa Ziarnista | Świeżo Palona Arabica

Recenzja(0)
23,33 zł
Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 28.69
Obecnie brak na stanie

Kawa Peru Cenfrocafe Cajamarca Gr.1 to doskonały wybór dla miłośników kawy wysokogórskiej, której głębia smaku i aromatu nie ma sobie równych. Ta wyjątkowa kawa świeżo palona kusi bogatymi nutami wanilii, mlecznej czekolady, czerwonych winogron oraz leśnych jagód, zapewniając niezapomniane doświadczenie przy każdym łyku. Idealna jako kawa do ekspresu czy metod alternatywnych, Peru Cenfrocafe Gr.1 od Rzemieślniczej Palarni Kawy Sochaccy to gwarancja najwyższej jakości i smaku, który zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Więcej o kawie w Opisie Kawy


Sugerowany poziom palenia kawy do wybranej metody przygotowania kawy

Najlepsza kawa do Chemex - drip
Najlepsza kawa Aeropress jasne palenie
Najlepsza kawa do French press
Najlepsza kawa do Ekspres przelewowy
Najlepsza kawa do kawiarki
Najlepsza kawa do ekspresu ciśnieniowego
najlepsza kawa do Tygielka

|Wybierz żądane opakowanie, poziom palenia i mielenia, wówczas zostanie wyświetlona ostateczna cena. Cena wyjściowa to cena za 75 g. kawy ziarnistej palonej na średnio|

      Kawa Peru Cenfrocafe Cajamarca | Kawa Ziarnista | Świeżo Palona Arabica| SwiezoWypalana.pl |Peru
      Peru Cenfrocafe Cajamarca | Kawa Ziarnista | Świeżo Palona Arabica
      Peru Cenfrocafe Cajamarca | Kawa Ziarnista | Świeżo Palona Arabica
      keyboard_arrow_rightkeyboard_arrow_left
      Ilość :
      Napisz swoją recenzję

      poziomy mielenia kawy

      Wpływ Poziomu Mielenia Kawy na Jej Smak

      Dobór odpowiedniego poziomu mielenia kawy jest kluczowy dla uzyskania pełni jej aromatu i smaku. Na SwiezoWypalana.pl rozumiemy, jak ważne jest dostosowanie mielenia do indywidualnych preferencji i metod parzenia, dlatego oferujemy aż 7 poziomów mielenia do wyboru.

      Dlaczego Poziom Mielenia Ma Znaczenie?

      • Czas Ekstrakcji: Im drobniej zmielona kawa, tym większa powierzchnia kontaktu z wodą, co przyspiesza proces ekstrakcji. Dla kaw zaparzanych metodą espresso idealny będzie drobny mielony, który pozwala na szybkie wydobycie intensywnego smaku w krótkim czasie.
      • Metody Parzenia: Każda metoda parzenia wymaga innego poziomu mielenia. Dla kawiarek i ekspresów ciśnieniowych zalecany jest drobniejszy mielony, natomiast metody takie jak french press czy drip coffee wymagają grubszego mielenia. Właściwe dobranie grubości mielenia zapewnia optymalny czas ekstrakcji i uniknięcie nadmiernej goryczki lub kwasowości.
      • Smak i Aromat: Poziom mielenia wpływa na wydobycie różnych nut smakowych z kawy. Drobne mielenie może podkreślić słodkie i owocowe nuty, podczas gdy grubsze mielenie wydobywa bardziej subtelne, orzechowe i czekoladowe aromaty. Dostosowanie mielenia do rodzaju kawy pozwala na pełne wykorzystanie jej potencjału smakowego.

      Peru Cenfrocafe Cajamarca Kawa Ziarnista Świeżo Palona Arabica

      Gatunek kawy

      Gatunek
      Arabica

      Kontynent kawy ziarnistej

      Kontynent kawy
      Ameryka Południowa

      Kraj pochodzenia kawy ziarnistej

      Kraj kawy
      Peru

      Region pochodzenia kawy ziarnistej

      Region kawy
      Cajamarca

      Subregion pochodzenia kawy ziarnistej

      Subregion
      Cenfrocafe

      Metoda przetwarzania kawy

      Przetwarzanie
      Washed

      Odmiana kawy ziarnistej

      Odmiana kawy
      Bourbon

      Rok zbiorów kawy ziarnistej

      Rok zbiorów kawy
      2020

      Wiodące nuty smakowe kawy ziarnistej

      Nuty smakowe
      wanilia

      Wysokość położenia plantacji kawy ziarnistej

      Położenie plantacji
      Od 1 500-2 000 M.N.P.M.

      Kawa ziarnista świeżo palona

      Kawa świeżo palona
      Świeżo Palona

      Kategoria kawy ziarnistej

      Kategoria kawy
      Regionalna

      Ile kofeiny w kawie

      Poziom kofeiny
      średni

      Jaka jest kwasowość kawy

      Poziom kwasowości
      Niska

      Ile kawa ziarnista ma punktów SCA

      Punktacja kawy

      Kawa ziarnista mielona na życzenie

      Kawa ziarnista
      mielona na życzenie


      Peru Cenfrocafe Cajamarca Kawa Ziarnista Świeżo Palona Arabica

      Podobnie jak większość kawy arabica  z Peru kawa Peru Cenfrocafe jest certyfikowaną kawą organiczną, podlegająca zasadom Fairtrade. Nazwa Cenfrocafe to skrót od Central Fronteriza del Norte de Cafetaleros. W palarni kawy Sochaccy, zauważyliśmy, że kawy z Peru zwykle pochodzą z upraw organicznych jednak rolnicy nie zawsze są w stanie opłacić drogie certyfikaty międzynarodowych organizacji, w tym konkretnym przypadku dzięki stworzeniu spółdzielni producenckiej udało się to osiągnąć.

      Cenfrocafe to spółdzielnia założona przez 220 rolników z regionu Cajamarca w 1999 roku, obecnie liczy sobie już ponad 2000 spółdzielców. Członek-założyciel, były prezes zarządu Cenfrocafe Anselmo Huaman Moreto, wyjaśnia: "Ogromna różnica w naszym życiu polega na tym, że teraz nasze dzieci mogą faktycznie chodzić do szkoły, nasza kawa jest rozpoznawana na rynku ze względu na jakość, jaką produkujemy, otrzymujemy uczciwą cenę za nasze wysiłki, a nasi członkowie mogą być znowu dumni z tego, że są rolnikami".  Cenfrocafe to nie tylko punkt skupu kawy, to przede wszystkim społeczność skupiająca się na rozwoju jakości upraw kawy, poszerzaniu wiedzy, ale także na szeroko rozumianym wsparciu swoich członków poprzez różnorodne szkolenia i kredyty w okresie zbiorów. Cenfrocafe odpowiada również za marketing i eksport kawy z regionu Cajamarca w świat. Uprawy Cenfrocafe, znajdują się w relatywnie młodym regionie kawowym, w którym kawę uprawia się zaledwie od 30 lat a średnia wielkość plantacji waha się od 4 do 10 hektarów. Na plantacjach Cenfrocafe, rosną odmiany kawy arabica Bourbon, Typica, Caturra. Uprawy położone są na wysokościach od 1 000 do 1 900 metrów n.p.m. i zlokalizowane w okolicach miast San Ignacio, Jaen w regionie Cajamarca. Jagody kawy po zebraniu z krzaka poddane zostały obróbce metodą „washed”, a następnie były w specjalnych tunelach chroniących świeżą kawę przed zmienna pogodą. Proces suszenia umytych kaw to jeden z podstawowych zabiegów nadających kawie zielonej kawie trwałości.

      W kawie, którą mamy Państwu przyjemność zaoferować w sklepie z kawą Palarnia Kawy Sochaccy, wyczuwalne są nuty wanilii, mlecznej czekolady, czerwonych winogron, leśnych

      Sochaccy
      196

      Opis

      Gatunek kawy
      Arabica
      Kontynent pochodzenia kawy
      Ameryka Płd.
      Kraj pochodzenia kawy
      Peru
      Region pochodzenia kawy
      Cajamarca
      Subregion
      Cenfrocafe
      Metoda przetwarzania kawy
      Washed
      Wiodąca odmiana kawy
      Bourbon
      Zbiory kawy
      2020
      Wiodące nuty smakowe
      wanilia
      Wysokość położenia plantacji
      4) od 1 500-2 000 m.n.p.m.
      Kawa
      kawa świeżo palona (1-2 dni przed wysyłką)
      Kategoria kawy
      Regionalna
      Poziom kofeiny
      Średni
      Kwasowość
      Średnia
      Data palenia na opakowaniu.
      jest
      Kawa wysyłana z
      palarni kawy

      Specyficzne kody

      Nowy

      Na razie brak opinii klientów.

      Napisz swoją recenzję
      Peru Cenfrocafe Cajamarca | Kawa Ziarnista | Świeżo Palona Arabica

      Zobacz także