Aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę, ta strona używa plików cookie. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na używanie przez nas plików cookie. Opublikowaliśmy nową politykę plików cookie, z którą należy się zapoznać, aby dowiedzieć się więcej o używanych przez nas plikach cookie. Zobacz politykę plików cookie.

Ranking Palarni Kawy - Najlepsze Metody Przygotowania Kawy Grudzień 2024 | Rzemieślnicza Palarnia Kawy Sochaccy

876 Odsłony 0 Polubiony
Hej, jestem Piotr Depa, niepoprawny kawosz i twórca treści na blogu SwiezoWypalana.pl. Moje życie to niekończąca się podróż w głąb tajemnic i fascynacji świeżo paloną kawą z najdalszych zakątków naszego pięknego świata. Jeśli z dreszczem emocji oczekujesz na odkrycie kolejnych smaków, aromatów, jeżeli pragniesz zagłębić się w historie ukryte za każdym ziarnem kawy, które przemierza tysiące kilometrów, aby trafić do Twojego filiżanki... No cóż, to znaczy, że moje wpisy są właśnie dla Ciebie!

Jeśli moje opowieści, moje podróże z filiżanką kawy w dłoni pomagają Ci odkrywać na nowo kawowy świat, proszę, rozważ wsparcie mojej pracy poprzez postawienie mi kawy. Twoje wsparcie jest jak wiatr w żagle, który napędza mnie do dalszych eksploracji, pozwala dzielić się z Tobą moją pasją i wspólnie odkrywać fascynujący świat kawy.

Dziękuję Ci za każde postawione espresso, kawę latte czy też czarną jak bezkresna noc kawę americano. Dzięki Tobie mogę kontynuować tę niezwykłą, pełną smaków i aromatów podróż. Razem tworzymy tę kawową opowieść. Dziękuję!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dodaj komentarz

Blog nawigacja

Najnowsze posty

Światu kończy się kawa?! Ceny mogą wystrzelić na 10 lat – sprawdź, co nas czeka
Światu kończy się kawa?! Ceny mogą wystrzelić na 10 lat – sprawdź, co nas czeka
21 wyświetlenia 0 Lubię

Taniej już było? Wszystko wskazuje, że tak. Przymrozki w Brazylii, zniszczone uprawy i fala „stresowego” kwitnienia...

Czytaj więcej
Sekrety idealnego espresso: Naukowe triki, które zmienią Twoją kawę do ekspresu na zawsze
Sekrety idealnego espresso: Naukowe triki, które zmienią Twoją kawę do ekspresu na zawsze
85 wyświetlenia 0 Lubię

Chcesz wydobyć z każdej filiżanki maksimum smaku? Poznaj naukowe podstawy parzenia espresso — od wypalania i...

Czytaj więcej
Ile litrów kawy rocznie piją Polacy?Zobacz, które wybory naprawdę poprawią smak i obniżą ślad CO₂
Ile litrów kawy rocznie piją Polacy?Zobacz, które wybory naprawdę poprawią smak i obniżą ślad CO₂
253 wyświetlenia 0 Lubię

Kawa świeżo palona czy kapsułki? Jako Q-grader pokazuję, jak wybrać kawę ziarnistą i parzyć ją w domu tak, żeby smak...

Czytaj więcej
Etiopia pod lupą Q-gradera - jak klasyfikacja kawy winduje ceny na giełdzie w Addis Abebie
Etiopia pod lupą Q-gradera - jak klasyfikacja kawy winduje ceny na giełdzie w Addis Abebie
233 wyświetlenia 0 Lubię

Poznaj, jak klasyfikacja ECX i CLU, oceny Q1 i Q2 oraz regiony Yirgacheffe, Sidamo i Harrar wpływają na cenę...

Czytaj więcej
Kawa Brazylia Santos - od 60-70 zł/kg do klasy premium. Sita, defekty i certyfikaty, które robią różnicę w smaku i aromacie
Kawa Brazylia Santos - od 60-70 zł/kg do klasy premium. Sita, defekty i certyfikaty, które robią różnicę w smaku i aromacie
247 wyświetlenia 0 Lubię

Dlaczego w supermarkecie czy niektórych palarniach kawy Brazylia Santos kosztuje 60-70 zł, a w innych palarniach...

Czytaj więcej

Ostatnie komentarze