Przepraszamy za niedogodności.

Wyszukaj ponownie to co szukasz

Kawy Etiopia Limu/Jimma |SwiezoWypalana.pl| Największy wybór świeżo palonej kawy w Polsce-Najlepsze palarnie kawy w jednym miejscu
Region Limu/Jimma

Kawy z etiopskiego regionu Limu (Jimma)

Jak smakuje kawa z Limu?

Kawa z Jimma to jedna z odmian kawy z Etiopii, która pochodzi z regionu Jimma, leżącego w południowo-zachodniej części kraju. Kawa ta jest uznawana za jedną z najlepszych odmian kawy z Etiopii. Kawa z Jimma charakteryzuje się wyraźnym i intensywnym smakiem z nutami jagód, cytrusów i kwiatów. W smaku można wyczuć także delikatne nuty czekolady i karmelu. Kawa z Jimma jest zwykle mocno kwaskowa, co nadaje jej wyjątkowego charakteru i intensywności smaku. W regionie Jimma kawa jest zwykle uprawiana w sposób naturalny, czyli suszona na słońcu, co dodaje jej nut słodkich i owocowych. Charakteryzuje się ona gęstą, oleistą konsystencją i aromatycznym zapachem. Podsumowując, kawa z Jimma to kawa o wyraźnym i intensywnym smaku z nutami jagód, cytrusów i kwiatów, z delikatnymi nutami czekolady i karmelu. Jest to kawa mocno kwaskowa, co nadaje jej intensywności i wyjątkowego charakteru.